Балетска школа Димитрије Парлић

Крајем априла месеца 2024. године одржано је Школско такмичење Балетске школе “Димитрије Парлић” одсека за класичан балет. Први такмичарски дан био је понедељак 29.4. у великој сали балетске школе у Ул. Димитрија Туцовића 2, са почетком у 13ч,  док је други такмичарски дан био уторак 30.4., одржан у Културном центру Панчева са почетком у 13:30ч.

На школском такмичењу, које се одржава једном годишње, ученици су имали прилику да прикажу своје умеће, технику и танцовалност као резултат свакодневног рада и труда које улажу у сали са својим предметним наставницима.

Ученици III и IV разреда основне школе и I, II , III и IV разреда средње школе одсека за класичан балет представили су се са широким спектром варијација класичног репертоара, које су предвиђене за сваку такмичарску категорију. Трочлани жири пред собом имао је задатак да сваког такмичара оцени у складу са одређеним компонентама.

29. април посебно истиче овогодишње школско такмичење, с обзиром да се тај датум везује за Светски дан игре, међународни празник који је установљен од стране Међународног савета за игру 1982. године и који се од тада обележава широм света. Наши ученици имали су прилику да својим наступом допринесу обележавању дана који истиче важност игре, плеса, покрета, који представља универзални језик свих, без граница и баријера.