Балетска школа Димитрије Парлић

Припремила: Владислава Марковић

Тим састављен од 8 колега (Владислава Марковић, Ружица Јовановић, Исидора Бојовић, Маја Голубовић, Теодора Стошевска, Павловић Сузана, Маријана Танасић и Марко Мићић) заједно са ученицима Балетске школе реализовао је 28.02. и 01.03. промотивне наступе за ученике ОШ ,,Бранко Радичевић” и ,,Стевица Јовановић”

Првог дана промоције (28.2.2022.) учествовале су ученице трећег и четвртог разреда основне школе у класама Марковић Владиславе и Јовановић Ружице, као и ученице првог разреда СШ у класи Тодовић Наташе. Ученице су извеле класичне и савремене кореографије, групне и соло, укупно 8 тачака

Атмосфера на промоцији је била вома пријатна и деца су лепо реаговала. Подељени су анкетни листићи и промотивни флајери. Децу су водиле Владислава Марковић, Ружица Јовановићи Маја Голубовић. Промоција је трајала један школски час и одржана је у фискултурној сали ОШ „Бранко Радичевић“. Осим наступа присутни су упознати и са радом Школе и шта нуди, које смерове, информације о стицању дипломе, остварена је интеракција са децом: да ли им се допао концерт? шта највише? како им се свиђају костими? да ли имају питања?…

Другог дана промоције (1.3.2022.) промоција је била у више термина. У ОШ „Стевица Јовановић“ покривене су обе смена на укупно 4 школска часа (2 часа пре подне и 2 часа поподне). Током пре поднева учествовале су ученице првог разреда ОШ у класи Ружице Јовановић, ученице трећег разреда ОШ у класи Владиславе Марковић (припремила Теодора Стошевска), ученице првог разреда СШ у класи Наташе Тодовић. Ученице су извеле класичне кореографије, соло и у групи, укупно 7 тачака. Атмосфера је била пријатна, деца су пажљиво пратила. Подељени су анкетни листићи.  Задужења међу колегама имале су Ружица Јовановић и Теодора Стошевска. Промоција је текла током 2 школска часа на којима су у улози посматрача били трећи и четврти разреди ОШ са својим учитљицама. Затим, током поподневне смене наступиле су ученице трећег и четвртог разреда ОШ у класи Владиславе Марковић и Ружице Јовановић, ученице првог разреда СШ у класи наташе Тодовић, ученице трећег разреда у класи Светлане Вучинић Стојић и трећи разред одсек савремена игра у класи Исидоре Бојовић. Укупно је изведено 9 тачака, савремен и класичне нумере, соло и групне. Задужене колегинице у овој смени биле су Владсилава Марковић, Свтлана Вучинић Стојић, Ружица Јовановић и Исидора Бојовић.  На промоцији у улози посматрача били су ученици петог разреда са својим разредним старешином.

Захваљујемо се директорима и учитељима Основних школа ,,Бранко Радичевић” и ,,Стевица Јовановић” који су омогућили ове наступе.