Балетска школа Димитрије Парлић

Међународни дан борбе против насиља, 24.02.2021. обележен је Балетској школи разноврсним активностима које смо спроводили током целе радне недеље са циљем да ученике основне и средње балетске школе упознамо са темом вршњачког насиља.

Посебну пажњу посветили смо радионицама и прављењу материјала који је имао за циљ да помогне  ученицима да ојачају своје снаге у погледу препознавања и реаговања на вршњачко насиље. Бавили смо се темама попут превенције насиља, улоге свакога од нас у систему препознавања и реаговања на насиље, начинима асетивног решавања конфликата и адекватној комуникацији.

Ученицима је презентован видео материјал„ Деца у дигиталном добу“ , водич за           „Безбедан интернет за целу породицу“ као и презентације о насиљу и асертивној комуникацији чији је аутор био психолог школе. У циљу успешније реализације садржаја рад смо поделили за ученике основног и средњег балетског образовања.

             Врло смо поносни на предзнање које наши ученици имају о овој теми као  и на мотивацију да активно учествују у свим планираним активностима. Ово сагледавамо како додатни доказ да превентивне активности које континуирано спроводи школски тим за заштиту од насиља, злостављања и занемаривања даје одличне резултате.

Слике са радионица и предавања